Πως μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
February 14, 2022
Το παιδί μου δεν θέλει να μου πει πως πέρασε στο σχολείο.
March 3, 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ που βάζεις το μεγεθυντικό σου φακό. Ο φακός σου έχει τη δύναμη να αυξάνει τις θετικές ή τις αρνητικές πλευρές του παιδιού.

Σαν γονείς και σαν άνθρωποι έχουμε την τάση να εντοπίζουμε και να σχολιάζουμε τις στιγμές τις αδυναμίας ευκολότερα. Τα ραντάρ μας είναι απόλυτα ανοιχτά τη στιγμή που το παιδί κάνει φασαρία, δεν πάει να κοιμηθεί, σπάει ένα παιχνίδι.

 

Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς μην νιώθετε άσχημα… Συμβαίνει σχεδόν σε ΟΛΟΥΣ!

 

Το θέμα είναι πως σαν παιδιά και σαν άνθρωποι έχουμε ΑΝΑΓΚΗ να μας αναγνωρίζουν την καλή μας στιγμή. Τη στιγμή που φόρεσαν τα ρούχα μόνα τους, που μίλησαν σε ένα άλλο άγνωστο παιδάκι, που έκατσαν και ασχολήθηκαν για αρκετή ώρα με ένα παιχνίδι. Αυτές οι στιγμές πολλές φορές δεν σχολιάζονται, γιατί θεωρούνται δεδομένες.

 

Πάντα έχουμε ΔΥΟ επιλογές, δύο σημεία στα οποία μπορούμε να βάλουμε το ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟ μας φακό και να ρίξουμε την προσοχή μας. Στη ΘΕΤΙΚΗ ή στην ΑΡΝΗΤΙΚΗ πλευρά. Εκεί που βάζουμε το φάκο μας όλα ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ και πολλαπλασιάζονται.

 

Τα καλά νέα είναι πως μπορούμε να αυξήσουμε τις θετικές τους πλευρές. Τα κακά νέα είναι πως το ίδιο άθελα μας, μπορούμε να κάνουμε και στις αρνητικές τους πλευρές. Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΑΚΟ.

 

Μαρία Λαζάρου

Λογοπαθολόγος Bsc, M.A

Υπεύθυνη Διεπιστημονικής Ομάδας ΕΥΛΟΓΟΝ