ΠΡΟΣΟΧΗ που βάζεις το μεγεθυντικό σου φακό. Ο φακός σου έχει τη δύναμη να αυξάνει τις θετικές ή τις αρνητικές πλευρές του παιδιού.
February 24, 2022
Θέλω το παιδί μου να διαβάζει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
April 7, 2022

Το παιδί μου δεν θέλει να μου πει πως πέρασε στο σχολείο.

Αν το παιδί σου δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμο να μοιραστεί μαζί σου τις εμπειρίες του στο σχολείο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ!

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και το ρωτάς πως πέρασε στο σχολείο. Ανυπομονείς να ακούσεις κάτι, αλλά στην καλύτερη αυτό που ακούς είναι “ΚΑΛΑ”. Τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι μήπως δεν έθεσες σωστά την ερώτηση και αρχίζεις να ρωτάς με άλλους τρόπους: Τι σε έκανε σήμερα να γελάσεις ή να λυπηθείς; Και πάλι δεν παίρνεις πολλά πίσω σαν απάντηση. Τότε νιώθεις πως είτε με εσένα, είτε με το παιδί σου κάτι πάει λάθος.

Αυτό που ουσιαστικά θές είναι να μιλήσεις με το παιδί σου για κάτι που ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ την ΩΡΑ που ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ. Και τώρα ήρθε η στιγμή να σκεφτείς. Πόσο συχνά είσαι εσύ πραγματικά διαθέσιμος να μιλήσεις για αυτά που ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ την ΩΡΑ που ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ; Να είσαι όμως ειλικρινής με τον εαυτό σου. Να θυμηθείς εκείνες τις στιγμές που θέλει να σου μιλήσει για νεράιδες, δεινόσαυρους ή δράκους και εσύ του απαντάς ναι αγάπη αλλά κάνε γρήγορα γιατί αργήσαμε, γιατί πρεπεί να πάμε, γιατί είμαι κουρασμένη.

Κι αν πράγματι τελικά κάτι τέτοιο συμβαίνει, την επόμενη φορά που θα μπεις στο αυτοκίνητο μαζί του ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ καν. ΑΚΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και τότε θα δεις πως θα μάθεις πολλά!

 

Μαρία Λαζάρου
Λογοπαθολόγος BSc, M.A
Υπεύθυνη Διεπιστημονικής Ομάδας ΕΥΛΟΓΟΝ